Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Försäsongen går mot sitt slut och nu är det snart dags för matcher där man spelar om poäng och tabellplacering. Matcher som plockar fram riktiga känslor som glädje, ilska, frustration och allt som man kan känna. Idrotten vore inte mycket utan känslor. 26 omgångar varav 13 hemma innan eventuellt slutspel drar igång. IFK Vänersborg kommer göra allt för att nå så högt som möjligt i tabellen, det ska jag också göra och det hoppas jag alla IFK:are är beredda på att göra. Tillsammans är vi starka.

IFK Vänersborg genrepade igår med vinst mot Gripen med 6-2. Stabilt utan att glänsa. Matchen låg tätt inpå World Cup så det var nog lite slitet på sina håll men mycket bra att få 90 minuter i benen innan premiären mot Västerås nästa vecka på tisdag. Jag brukar alltid gå ett år tillbaka för att jämföra med hur IFK såg ut då kontra nu. Utveckling är viktigt för mig som supporter, jag behöver få känna att vi är på väg någonstans, annars blir jag lätt irriterad haha. Nu känner jag att vi är på väg någonstans igen, IFK Vänersborg är längre fram än för ett år sedan och det är väldigt positivt.

Det har ärligt talat varit lite tungt några år, fullt jämförbart med kvalåren vi hade i början av tiden i arenan. Inte för att resultaten varit dåliga men man har ju trott på en storhetstid och då blir det jäkligt jobbigt när det blir bakslag. Tiden med Stefan Karlsson var häftiga några år, fantastisk utveckling som gick åt rätt håll ett bra tag och man började ju drömma lite smått. Sen efter några kvartsfinaler så kändes det väl som att vi fastnat igen och då kom den stora satsningen. Lomanov och några till dök upp, jag visste att det skulle ta tid men samtidigt pratades det om att detta är bara början och det kändes ju ruggigt bra. Tyvärr tappade vi hjärta och klass samtidigt i Röing och Fager. Många förstår nog inte vilken stor betydelse tappen hade. Hjärta och lokal anknytning är viktiga grejer. Tyvärr blev det ingen fortsättning på den inslagna vägen, satsningen kom av sig och det kostade mycket av min och många andras energi. Jättemycket!

Nu är dock tiden här, tiden då vi måste stryka ett streck över det som varit. Många har gjort det redan, men inte alla även om det blir fler och fler. Innan "satsningen" så hade vi bra saker på gång, det visade publiksiffrorna med över 2000 i snitt flera säsonger i rad och dit måste vi komma igen. Vi ska komma dit genom kontinuitet och utveckling. För första gången på några år så har vi en trupp som inte förändrat så mycket och det tror jag är jätteviktigt även om någon krydda till laget hade suttit fint, man ska inte underskatta värdet i att tillföra ny energi och kvalite. Men kontinuitet är det viktigaste just nu, spelare som Olle, Simon, Kimmen, Herou, Öhrlund, Callander och några till måste få växa in i det och bli trotjänarna som är så viktiga för att bli ett stabilt lag med grunden som krävs för att nå framgång.

Hur bra är IFK Vänersborg nu

Nytt för i år är åttondelsfinal för lagen 7-10 och det är väl där någonstans vi kommer hitta IFK Vänersborg denna säsongen, det tror jag och säkerligen många andra. Men faller allt väl ut och yngre spelare tar kliv så kan vi vara med och nosa på sjätteplatsen. Det måste vara målet och det är inte ett orealistiskt mål. Truppen är tunn visserligen och nyckelspelare som Kimmo, Simon, Öhrlund, Jocke och Viklund måste spela på topp. Då blir det lättare för andra att växa också. Jag tippar IFK Vänersborg på plats 8:a men har förhoppningar på en högre plats, jag känner att det inte är omöjligt och det är precis så man vill känna som supporter. Annars blir det tråkigt!

För att IFK Vänersborg skall nå framgång och klättra upp högre än förra säsongens placering så tror jag det blir viktigt att laget och föreningen har supportrarna med sig i ryggen. Mycket folk på läktarna och en positiv attityd är viktigt. Extra viktigt efter en lite turbulent tid. Det är så lätt att bli förbannad och besviken och såga allt och alla. Men det hjälper sällan såklart. Givetvis ska man få ställa krav, det är ändå elitidrott som vi betalar för att se men man måste vara realistisk också och ha tålamod. Beröm gärna när det går bra, kom inte bara med massa åsikter när det går dåligt. Jag blir ju tokig ibland, förbannad på allt och alla men försöker att även lyfta bra saker när det går bra.

Tyvärr har jag ofta spårat ur rejält senaste säsongerna, ibland med rätta och ibland inte. Har varit trött på tålamod, men nu är det verkligen det vi måste ha. IFK Vänersborg har mycket nytt i föreningen och dom måste givetvis ges chansen att bygga något. Ulf, Rolle, Pernilla (sjukskriven) och några till är inte kvar. IFK genomgår lite förändring nu och det måste vi givetvis vara stöttande till utifrån. Mycket bra folk har kommit in i föreningen i olika rollen, ge dom tid så blir det bra detta.

Vi supportrar får se till att gå på matcherna och göra vårat bästa från läktarna. Ibland kommer vi vinna och ibland kommer vi förlora men stötta det ska vi göra varje match. Ska vi komma framåt så måste vi göra vår del av jobbet. En annan sak man kan göra för att stötta IFK Vänersborg är att gå med i "Tian" som är en insamling för att stötta IFK ekonomiskt. "Tian" är öppen för alla, det är tillsammans vi ska göra det. Lägg minst en tia för varje poäng IFK tar under seriens 26 omgångar, det kan nog nästan alla vara med på så se till att anmäla er nu på mail algarna96@gmail.com och uppge där namn, telefon, mail och hur många tior du vill vara med på. Häng på!

Ses och hörs