Logga in

IFK Vänersborgs officiella supporterklubb sedan 1996!

Fem matcher varav fyra segrar är ett fint facit och den spelmässiga höjdpunkten var givetvis 6-2 mot SAIK. En klart rättvis seger där IFK faktiskt periodvis kör över SAIK med energi, fart och ett passningsspel som såg jättebra ut. Tror det var viktigt för både laget och alla supportrar att man fick visa upp den nivån i hemmaborgen, det gav mycket märkte man på väg ut från arenan efter match, många glada miner. Sen i alla sociala medier märker man ju att det blir positiva tongångar. IFK Vänersborg berör och det älskar jag.

Då jag inte skrivit på ett tag så tar vi det från början. IFK startade borta mot VSK, en match VSK till slut vann enkelt. IFK började bra men det dog ut, sen så är ju VSK ett bra lag även om de saknade några gubbar den matchen. Sen följde hemmamatch mot Motala och det var inte heller någon bra insats, men man lyckas vända på det i slutet och tar två viktiga poäng. Jag tror man måste ha i åtanke att det inte är så lätt att kliva ut på isen och leverera när alla tror på lätt seger. Speciellt inte efter en trög försäsong och dålig premiär, självförtroende är något som byggs upp av segrar och bra prestationer.

Tredje matchen spelades mot Falu BS, ett motstånd som gick ut och parkerade dubbeldeckaren i eget straffområde. Svårt att möta men jag kan förstå taktiken, Falu BS vill hänga kvar så länge som möjligt i matchen för att öka sina chanser till poäng. Jag tycker IFK spelade rätt här med bra tålamod, farten borde skruvats upp lite men det blir ändå 2-0 efter ett tag och hade vi fått in något mål till så tror jag det runnit iväg. Tyvärr gör Falu BS 2-1 och det blir match igen. IFK går iväg till 4-1 och tar ytterligare två poäng.

Tredje raka hemmamatchen spelades mot SAIK och det var en riktig höjdare. IFK gick ut på ett oerhört bra sätt så det var frustrerande med 0-2 på tavlan. Spelarna berördes inte av det och vänder på steken till klara 6-2. En match som förtjänade betydligt fler än strax över 1200 åskådare.

Det som var extra kul i matchen mot SAIK var att så många klev fram och bidrog, Adam gör en jättematch och Lundqvist likaså. Lippi i försvaret är en jätte och Kimmo i målet gjorde några overkliga räddningar. Sen så börjar Viklund växla upp rejält och det är bara underbart att se. Alla var bra mot SAIK och det är så det måste vara om man ska slå ett sånt lag. Robin Öhrlund, vad ska man säga haha, vilken lirare. 21 år bara och har faktiskt missat två säsonger pga knäskador. Han har inte hunnit få på sig så mycket elitserierutin som ledare men visar ändå vägen redan nu med fantastiska prestationer. Jag tycker Svenne Olsson borde ta med Öhrlund till VM i Vänersborg, visst jag är partisk, men jag tror Robin kan bli svårfångad där och att ge honom ett VM på hemmaplan kan inte vara fel.

Efter en storartat match mot SAIK ställdes IFK mot Tellus på bortaplan i fredags, jag var livrädd för den matchen. Kul fakta är att Tellus faktiskt inte har vunnit en enda match på hemmaplan på två säsonger i elitserien, det hade jag i bakhuvudet i fredags, livrädd som sagt. IFK gör snabbt 3-0 och det fanns bud på fler men Tellus hänger kvar i matchen och gör 3-1 innan paus. IFK startar andra riktigt bra när isen är bra och har lägen att punktera matchen. Livsfarligt att inte sätta dit bollen, det gav Tellus energi och i takt med att isen blev dålig så växte man. IFK tappar till 3-3 och då såg det faktiskt mörkt ut. Viklund bestämde sig för att vända tillbaka matchen och lyckades med en helt magisk genomåkning till 4-3 som blev slutresultatet. Två nya poäng in på kontot.

Hoppas på lite fler åskådare

Premiären hemma i Vänersborg lockade strax över 1200 och så dålig premiärsiffra har vi aldrig haft i arenan, det gjorde mig lite rädd faktiskt. Kommande matcher minskade det dock inte och det känns bra. Hoppas nu att publiken kommer när laget har visat upp så fint spel och framförallt vunnit fyra raka matcher. Borde komma iaf 1500 mot Sirius på onsdag.

Det är lite svårare tider nu att locka folk att besöka arenorna, inte bara i bandyn. Andra lag i elitserien har betydligt större problem än oss, SAIK har varit nere runt 600 två gånger och Västerås hade bara 800 i söndags. Det är synd att det är så och jag tror att det styckade spelprogrammet förstör mycket, det spelas matcher lite närsomhelst och ingen riktigt vet när nästa match är. Sen har vi ju lite tittare via Bandyplay också, det är positivt och ger lite pengar tillbaka till klubbarna. Tänk på det när ni köper en match, ni stöttar er förening även då.

Tian kryper uppåt sakta men säkert

Varje poäng IFK tar är nu uppe i 680 kr och 39 personer deltar. Vi hoppas att fler hänger på och stöttar på detta enkla och roliga sätt. Alla kan bidra med minst en tia, det tror jag och jag är lite förvånad att fler inte hänger på. Kanske är vi för dåliga på att få ut budskapet till folk. Ni som vet om insamlingen får gärna hjälpa till med att sprida information om Tian. Ni som läser detta och vill hänga på kan anmäla er på mail algarna96@gmail.com. Uppge namn, telefon, mail och antal tior ni vill vara med på. Tar IFK 24 poäng och ni är med på en tia så betalar ni efter seriespelet in 240 kr. Allt går oavkortat till IFK Vänersborg och pengarna överlämnas på årsfesten.

Nu ser vi till att jobba in två poäng på onsdag, vi ses på läktaren!